In de omgeving

Visvijver Beilen (10km)

 

Plas de Mussels is gelegen in Beilen, het is een van de bekendste wateren van het noorden.

Het is een vrij helder water met een mooi bestand aan witvis en snoek. Ook zit hier karper in, zelfs tot over de 50 pond. Het water bevat een bestand aan spiegelkarper en veelal schubkarper met een gemiddeld gewicht tussen de 10 en de 20 kg.

Het karperwater is te vinden achter het benzinestation aan de A28. Adres voor tomtom: De Mussels 3 te Beilen.

speigel-karper.jpg
Blauwe meer 2.jpg

Het Blauwe Meer (15km)

 

Zwemplas Het Blauwe meer ligt ten zuid oosten van het dorp Hoogersmilde en is omringd door bomen.

Honden zijn niet toegestaan op het strand. Naast het zandstrand van ongeveer 300 meter, zijn er voldoende toiletten aanwezig en is het mogelijk om op zomerse dagen snacks te kopen. Bij de kiosk kan er zowel met pin als contant betaald worden.

duinen-zathe---afbeelding-go-kids-friesl

Duinen Zathe Appelscha (29km)

 

Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe staat voor een dag vol plezier. Het is een stoer en overzichtelijk park voor een compleet en betaalbaar dagje uit met het gezin. Het populaire Verkeerspark is onderdeel van Duinen Zathe. Hier kun je zelfs je eigen rijbewijs halen. Ken jij onze geschiedenis ook al?

TT assen.jpg

TT Assen (24km)

 

Eén ding is zeker: op Assen wordt altijd geschiedenis geschreven. ‘Feel Free at the TT’ prijkte op onze posters en klonk in onze video’s. Deze vrijheid is ons dit jaar door de Coronacrisis ontnomen. Maar wij komen terug! De foto van het TT monument laat dit prachtig zien: het is nog nooit zo donker geweest, of het wordt altijd wel weer licht. In 2021 gaan wij weer geschiedenis schrijven. En dat doen wij samen met jou! See you in Assen!

Paintball (4km)

Wie uit is op de nodige actie en avontuur moet naar Checkpoint Charlie Paintball in Wijster! Ren, duik, schuil en schiet in een groep (vanaf 8 personen) een baan door het bos. De omgeving is gevuld met bunkers, camouflage-netten, pallets en andere obstakels om dekking te zoeken en achter vandaan te komen, om als een duveltje uit een doosje je tegenstanders ‘af te schieten’. Direct raak schieten wordt aanbevolen, maar is niet strikt noodzakelijk, je krijgt namelijk 150 paintballs. Voor de schietgrage speler, of die het vizier wat minder op scherp heeft kan je balletjes ter plaatse bijkopen. De verf is uitwasbaar, maar trek voor de zekerheid toch een oud kloffie uit de kast als je komt spelen bij Checkpoint Charlie Paintball.

paintball-drenthe-wijster-rgb-2020-682x1
ringstaartmaki.jpg

Dierenpark Emmen (30km)

 

Ontdek per boot of te voet de jungle en maak kennis met de olifantenfamilie. Spot neushoorns en giraffen van heel dichtbij tijdens je trucksafari over de savanne. Bezoek het nieuwe Raccoon Creek, ga op poolexpeditie en sta oog in oog met ijsberen en pinguïns. Kom naar WILDLANDS en maak een wereldreis in één dag.

Kartcircuit Pottendijk (40km)

Steeds meer mensen ontdekken dat bijna alle succesvolle autosportcoureurs ooit hun carrière zijn begonnen met karten! Dat maakt het karten steeds meer bekend en populair. Het karten is een opwindende racesport- variant die op de indoorbaan in een vriendelijke competitiesfeer voor bijna iedereen toegankelijk is geworden.

head.jpg
ddcac4a5e6e0d64e8ffebc66670656b2.jpg

Kiri Bowling (13km)

Gezellig discobowlen op de modernste Brunswick bowlingbanen met computerscore.

U kunt er tegen aantrekkelijke tarieven bowlen en er zijn regelmatig leuke acties. 

In onze moderne, maar sfeervolle lounge is het heerlijk vertoeven en altijd wat te doen, belangrijke sportevenementen te denken aan: Eredivisie voetbal, Formule 1 etc. Deze worden standaard uitgezonden op een groot scherm.

Daarnaast kunt u ook gezellig poolen of darten.

1---HOMEPAGE-b.jpg

Happy Grill Pesse (10km)

Eten waarmee u een avontuur beleeft en die u steeds keer op keer nieuwsgierig maakt. Proeven van vele verschillende heerlijke huisgemaakte gerechten en op een avond overspringen van verschillende soorten ingrediënten uit de Aziatische en Europese keukens.

Van onze Oriëntaalse specialiteiten naar de westerse steak of zalm en van de heerlijke huisgemaakte salades naar de heerlijke stukken vlees en verse vis of exotische groentes en fruit. Onze heerlijke desserts zijn om van weg te dromen met verschillende soorten roomijs en de grote chocoladefontein voor de echte liefhebbers.

041752-01.jpg

Col du Vam (2km)

Een sportieve activiteit mountainbiken op de Col du Vam, super sportief, durf jij het aan!  Stap op je fiets vanuit onze ctacaravan en ga je klim capaciteiten testen op de Col de Vam? Een splinternieuw fietsparcours in Drenthe. Niks geen Alp d Huzes maar in de mooie omgeving van Dwingeloo. Het speciale mountainbike parcours van de Col du Vam bestaat uit 3 klimroutes en 1 afdaling. De routes zijn in totaal 2,1 km. lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Vergis je niet, dit is een behoorlijke uitdaging. Deze activiteit kun je zo moeilijk maken als je zelf wilt. Er zijn 3 routes naar boven. Voor de echte doorzetters is er zelfs een keienstrook van 150 m. met een stijgingspercentage van 15%!!

Joytime.jpg

Joytime (25km)

Wat dacht je van ons nieuwe spectaculaire net adventure, de hindernis en survivalbaan, een rondje over ons ATB parkoers of diverse tochten in de mooie bossen van Grolloo en omgeving. Ook die behoren tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan Geo Caching, letterboxen, kompasloop en klootschieten. De keuze maak je zelf, ter plekke! Wij garanderen: Van jong tot oud, voor elk wat wils!

slagharen.jpg

Slagharen (24km)

 

Zin om met je vrienden en familie samen erop uit te trekken en nieuwe herinneringen te maken? Kom een dagje uit naar attractiepark Slagharen. Ieder seizoen waan je je van het ene avontuur in het ander. Val van 40 meter hoogte naar beneden in de Free Fall en voel de frisse wind door je haren in de Gold Rush. 

Vlinderparadijs (30km)

 

In vlinderparadijs Papiliorama vliegen Iedere dag honderden vlinders uit diverse werelddelen op zoek naar nectar in de speciaal hiervoor aangeplante bloemen. Rupsen knagen er lustig op los om hun buikjes zo snel als mogelijk vol te krijgen.

Dit alles bij een warm en vochtig klimaat.

Daarnaast is er veel te zien, te lezen, te beleven van en over vlinders in de uitgebreide educatiewand in onze vlindertuin.

vlinderparadijs.jpg
763.jpeg

Kamp Westerbork (18km)

 

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden.

De geschiedenis van kamp Westerbork is vooral bekend vanwege de jaren 1942-1945. Het kamp werd echter al in 1939 gebouwd als vluchtelingenkamp. Tot de afbraak in 1971 is het kamp nagenoeg voortdurend in gebruik geweest.

Ballorig (28km)

 

Heb je ook zo'n zin om weer te komen spelen in onze indoor speeltuin? Reserveer dan van tevoren je tijdslot. Dit geldt voor iedereen. Daarna koop je online je tickets (als je nog geen online ticket, jaarabonnement, rittenkaart etc*. hebt). Kom met je reservering + ticket naar onze vestiging en het speelplezier kan beginnen!

Dagje-uit-gezin-indoor-speeltuin-Vakanti
monumentendorp-orvelte-omgeving-westerbe

Monumentendorp (15km)

 

In Monumentendorp Orvelte brengen ambachtelijke bedrijven, winkels en musea het heden en verleden op unieke wijze samen. In de Ambachtentuin worden verschillende demonstraties gegeven over hoe bepaalde ambachten vroeger werden uitgeoefend. Ook is het mogelijk om musea en tentoonstellingen te bezoeken. Leer bijvoorbeeld meer over bijzondere exotische dieren bij Zoo Bizar.

Fiets 4 daagse

 

De Drentse Fiets4Daagse is; verrassend, feestelijk, gastvrij, historisch, natuurlijk, leerzaam, spannend, uitdagend, cultureel… én altijd oergezellig!

Leuk weetje: in 2015 is camping de Otterberg uitgeroepen tot beleefpost van jet jaar!!!

Het grootste recreatieve fietsevenement van Nederland staat gepland voor 13-16 juli 2021. Het is te hopen dat het dit jaar wel door mag gaan.

fiets 4 daagse