top of page
C&N.jpg
IMG-20190205-WA0013.jpg
50055473_224860201753558_145747543409134

Wie zijn wij…?

 

Wij Clifford & Nancy zijn de trotse eigenaren van de sportschool (CAH-SPORTS) te Heerenveen.

 

Clifford:

Vanaf mijn 5de begon ik met judo, op mijn 15de behaalde ik mijn zwarte band 1ste dan.

Na vele wedstrijden en toernooien nationaal en internationaal met een volle prijzenkast ben ik na mijn 3de dan zwarte band de kunst van het karate gaan beoefenen bij Kees van de Heuvel van JudoKwai te Velp.

Het beoefenen van het traditionele karate begon eigenlijk naar het kijken van beelden van mijn helden Benny Urquidez, Andy Hug, Fred Royers en Otti Roethof, later ben ik het full contact karate (Kyokushinkai-karate), budokai en het Pankreas gaan beoefenen bij Toon Stelling, waar ik mijn 3de dan behaalde, maar ik wilde wat meer actie en begon met het amateur boxen.

 

Toen kwam het kickboksen in mijn vizier…  😉

Kickboxing Arnhem van Fred Royers  waar ik toen vlakbij woonde was de ideale gelegenheid om deze sport te gaan beoefenen, ik was toen 16 jaar.

Al vlot vocht ik mijn eerste wedstrijd dit d.m.v. mijn karate achtergrond.

Ik vocht maandelijks op vele nationale en internationale gala’s en behaalde vele prijzen.

Na mijn dienstplicht ben ik het free fight, vale tudo, BJJ en krav maga gaan beoefenen bij Toon Stelling van Stelling Sports te Arnhem, daar heb ik ook vele nationale en internationale wedstrijden gevochten.

 

Blessures bij topsport

Toen ik rug, nek, schouders en knie problemen begon te krijgen van het topsporten, ben ik mij meer gaan richten op het ondersteunende vlak, het lesgeven en coachen.

Mijn droom was altijd al om een eigen sportschool te beginnen.

 

Nancy:

Ik ben altijd al een gedreven sportster geweest. Vanaf kleins af aan was sporten een belangrijk deel van mijn opgroeien.

Toen ik 5 jaar was ben ik begonnen met turnen. Mijn favoriete onderdeel was de evenwichtsbalk.  

Daarna ben ik gaan handballen. Al snel kwam ik er achter dat ik daar liever in het doel stond dan in het veld. Als keepester was ik als een vis in het water.

(over water gesproken) in mijn tienertijd heb ik de overstap gemaakt naar wedstrijdzwemmen. Dit heb ik enige jaren gedaan, eerst individueel en later ook in team verband.

Voor mijn militaire dienst tijd ben ik daarbij nog extra krachttraining gaan doen.  

BodyBalance en Tai Chi waren sporten waar ik me dagelijks mee bezig hield. Na jaren lange beoefening ben ik zelf Tai Chi gaan geven, dit om anderen ook dezelfde rust en groei te laten ervaren.

In die tijd is voor mij de balans tussen lichaam en geest boven aan gaan staan. Als die balans er niet is kun je niet optimaal presteren. Door de rust in het hoofd te houden kun je je maximaal focussen op je lichaam. Dit is ook de drijfveer die wij onze pupillen mee willen geven. Harmony en balans brengt je naar de top!

Daarna was ik 6 dagen in de week te vinden in de sportschool. Ik had mijn zinnen gezet op het meedoen aan een Miss Fitness wedstrijd.

Kickboksen, judo, fitness enz. waren voor mij de sporten als ideale voorbereiding op het behalen van mijn doel. Helaas gooide een auto ongeluk roet in het eten.

Nu sport ik weer zo veel als ik kan. Ik kickboks vier keer per week. Ik doe mee aan wandelmarsen en wissel dit af met skaten, hardlopen en mountainbiken. Tai Chi beoefen ik nog elke dag thuis voor ik mijn dag begin.

 

De Sportsschool CAH-SPORTS

Toen ik mijn vrouw Nancy ontmoette was de klik compleet, zij was ook een gedreven vechtsporter en had dezelfde ambities.

In 2012 openden wij CAH-SPORTs budo vereniging met verschillende disciplines in de oosterse krijgskunst.

Na meer dan 45 jaar vechtsport ervaring zijn wij nu de jeugd lekker aan het trainen en coachen en langzaam voor te bereiden naar toekomstige kampioenen.

 

CAH-SPORTS is een grote familie waar wederzijds respect, discipline en gedrevenheid hoog in het vaandel staan.

Wil je ook eens kennis komen maken met onze sportschool en disciplines, kom dan eens gezellig meetrainen.

Uit onderzoek blijkt dat een regelmatige beoefening van vechtsport leidt tot:

  • Sterke angstvermindering

  • Meer doorzettingsvermogen

  • Meer toewijding

  • Grotere autonomie

  • Verbetering van de zelfcontrole

  • Vermindering van gevoelens van kwetsbaarheid

  • Een grotere sociale betrokkenheid

  • Hogere tolerantie

  • Grotere aanpassingsbereidheid

bottom of page